Eerst een korte introductievideo, oud filmpje wat Roon precies is, prijzen voor de lifetimelicentie is helaas iets gestegen.

 


- multiroom
Je kan er ook mee streamen naar andere locaties in het huis. Er zijn veel merken van streamers en losse dacs, die werken in het landschap van Roon, de zogenaamde Roon endpoints
Met die verschillende streamers kan je in huis een mooi multiroom audio netwerk bouwen.

- Afspelen van eigen muziekbestanden
Hoewel de muziekbibliotheken van Tidal en Qobuz best groot zijn, kan Je kan ook je eigen cd's implementeren in Roon, door ze naar een harde schijfte rippen. Deze bestanden kan je die ook aansturen met je smartphone of tablet en kan je ze zelfs invoegen in een playlist.
Ook kan je bij externe partijen muziekbestanden kopen en opslaan op je harde schijf. Als laatste is zelfs een externe NAS een mogelijkheid om je muziekbestanden op te slaan. Wel zo veilig een harde schijf gaat een keertje stuk en dan kan een NAS uitkomst bieden.

-. Afspelen van radiostations
De links van radiostations zit in het programma en je kan vanuit hier wereldwijde radiostations vinden en afspelen.

- Aanpassing van het audiosignaal
Roon heeft van zichzelf een paar filters aan boord. Zo kan je er ook mee equalizen en bijvoorbeeld iets meer bas toevoegen.
Ook is er de mogelijkheid om het audiosignaal te oversamplen voordat het naar de dac gaat. Je kan de Flac bestanden ophogen met bijvoorbeeld een factor 4. Er is zelfs de mogelijkheid om Roon te laten samenwerken met HQPlayer. Die heeft nog veel meer mogelijkheden: bijvoorbeeld door een low res PCM signaal om te zetten naar een Hi res DSD.

- Een uitstekende vormgeving

Wat je op je smartphone of tablet te zien krijgt is qua vormgeving zeer fraai uitgevoerd, het geeft uitgebreide achtergronden van de artiest, het album en van veel tracks lopen de songteksten met de muziek mee.
Ook geeft het eigen muzieksuggesties, die afwijken van die van Qobuz of Tidal

 

© 2020 - 2024 ajg-stream | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel